ת"א
בית משפט השלום בהרצליה
|
54186-06-12
12/03/2013
|
בפני השופט:
סיגל רסלר-זכאי
|
- נגד - |
התובע:
רודיקה שטינבריכר
|
הנתבע:
1. כלל חברה לביטוח בע"מ 2. הדס אלבו 3. אליהו חברה לבטוח בע"מ
|
החלטה |
במטרה לנצל את פרק הזמן עד לקיום ישיבת קדם המשפט ולייעל את ההליך, רשאים ב"כ הצדדים להגיש עד 15 יום מהיום הודעה על הסדר דיוני מפורט לסיום ההליכים המקדמיים המפורטים בפרק ט' לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד 1984 - ("התקנות").
לא מסרו הצדדים הודעה על הסדר דיוני כאמור, אני מורה כדלקמן:
1. ניתן בזה צו גילוי מסמכים הדדי תוך 30 יום מהיום ועיון בהם תוך 60 יום מהיום.
כל צד הרוצה לשלוח שאלון לצד שכנגד יעשה כן עד 30 יום מהיום והצד שכנגד ישיב עליו עד 60 יום מהיום.
טופס וס"ר, ו/או תצהיר בריאות, במידה שלא הומצא, יועבר לב"כ הנתבעת ללא דיחוי.
2. לאחר עיון בבקשה למינוי מומחה רפואי, במסמכים הרפואיים שצורפו אליה ובתגובת הנתבעת, אני מחליטה בשלב זה על מינוי מומחה שיחווה דעתו בדבר מצבה הרפואי בגין התאונה של התובעת שנפגעה בתאונות דרכים
בתאריך
29.4.2011 ו- 29.11.2011 .
אני ממנה את המומחה ד"ר רוני שילה בתחום הפסיכיאטריה שכתובתו רחוב שד' המלך שאול 21 בתל אביב . טל' 03-9258210, 03-9258212.
שכר המומחה בסכום של 6,00 ש"ח בתוספת מע"מ ישולם בשלב זה ע"י הנתבעות בחלקים שווים, שתהנה רשאיות לעתור לקיזוז שכר המומחה מכל סכום פיצוי שיקבע לתובעת, אם לא תמצא נכות כלשהי.
3. ב"כ בעלי הדין יעבירו למומחה טרם הבדיקה, את כל החומר הרפואי שבידיהם, למעט חוות דעת רפואית, ב"כ התובעת תוך 15 יום מהיום, וב"כ הנתבע/ת תוך 45 יום מקבלת מסמכי התובעת.
על המומחה לציין בחוות דעתו מה היו המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו בטרם מתן החלטתו.
4.. המומחה יתחיל בבדיקה החל מ-60 יום מהיום והוא מתבקש לשלוח חוות דעתו לב"כ הצדדים ותיק ביהמ"ש
עד ליום 12 ביוני 2013.
א. המומחה יחווה דעתו באם לתובעת נותרה נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מן התאונה, ואם כן באיזה שיעור. כמו כן יקבע המומחה את תקופת אי הכושר, אם בכלל.
ב. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד?
ג. מה הן המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, גם בשים לב לעבודתה ולמקצועה?
ד. האם תזדקק התובעת לטיפולים רפואיים בעתיד? אם כן, מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים בהתאם למחירים הנכונים להיום?
ה. המומחה יתייחס, בין היתר, לקשר בין התאונה ובין מצב התובעת נכון להיום וכן למצבו הרפואי הרלוונטי עובר לתאונה.
ו. המומחה יחווה דעתו בדבר הצורך במינוי מומחים נוספים.
ב"כ הצדדים ישלחו למומחה שאלות הבהרה, אם רצונם בכך, תוך 30 יום מיום קבלת חוות הדעת והמומחה ישיב עליהן תוך 30 יום מיום קבלתן.
5. ב"כ התובעת יגיש לתיק ביהמ"ש ובמישרין לב"כ הנתבעת תחשיבי נזק בצירוף כל המסמכים עליהם מבקשים הצדדים להסתמך לרבות חוות דעת אקטוארית
עד ליום 12 ביולי 2013 וב"כ הנתבעת יגיש תחשיבי נזק כאמור
עד ליום 12 באוגוסט 2013 . לאחר קבלת תחשיבי הנזק אשגר הצעתי לצדדים. צד המבקש שלא אשגר התחשיב בדואר יודיע על כך במועד משלוח תחשיב הנזק מטעמו.